Aktuální situace na realitním trhu: zvýšená poptávka a bezkontaktní pronájmy

16. června 2020

Jak bezkontaktní pronájmy zvýšily zájem nájemníků?


Po vyhlášení nouzového stavu spojeného s epidemií koronaviru většina lidí zůstala doma a realitní trh se prakticky zastavil. Zájemci si sice prohlíželi nabídky, ale makléřům nikdo nevolal. V panice způsobené zákazem vycházení byl o nemovitosti podružný zájem. To se však mění. 

Vymysleli jsme způsob, jak u každého pronájmu celou akci zajistit online – od virtuální prohlídky, přes kontrolu zájemce, uzavření smlouvy a pojištění, až po předání klíčů. Vše zvládneme na dálku a bezkontaktně. A pokud by se zájemci byt nelíbil, může ho do 48 hodin zdarma vrátit. Pomocí této inovace jsme dosáhli toho, že se byty postupně začaly znovu pronajímat a aktivita u našich nabídek se zvyšovala. 

 

Jak je to s cenami nájmů?

Ceny nájmů ve středním okruhu Prahy navíc zůstaly prakticky na stejné úrovni. Velký počet nabízených bytů na Praze 1 a v blízkém okolí sice krátkodobě zahýbe nabídkou na trhu, my ale víme, že běžný zájemce nechce dlouhodobě bydlet vedle Staroměstského náměstí. Velké množství těchto bytů pro naše klienty v centru nyní pronajímáme dlouhodobě, ale vždy jen na rok. Zájemci jsou z 80 % svobodní cizinci, kteří zde dlouhodobě pracují, líbí se jim centrum a nemusí řešit parkování. 

 

Současná situace na trhu tedy bude mít za důsledek zvýšený počet zájemců o pronájem některého ze 170 tisíc bytů v Praze. Jednorázové navýšení kapacity o tři až pět tisíc jednotek v nevhodné nájemní oblasti na tom moc nezmění. Proto si můžeme být jisti, že ceny nájemného v Praze dále porostou. 

 

Pokud chcete pomoci s rychlým pronájmem vašich nemovitostí a využít možnost kompletního online pronájmu, ozvěte se nám. Více o naší službě online pronájmu se dozvíte na této stránce.

Máte zájem? Nebojte se a dejte vědět