Chystáte se prodat byt? Zkuste BP online

9. června 2021

Nová služba nabízí rychlý prodej a profesionální online servis.


Jako firma zabývající se investičními nemovitostmi neustále vyhledáváme a sháníme vhodné byty po celé Praze, které bychom mohli nabídnout našim klientům. Zároveň ale máme bohaté zkušenosti i s prodejem. Víme, že pro každého prodávajícího existuje ten správný kupce a naopak. Často je ale složité zařídit, aby se navzájem našli. Proto jsme spustili novou službu BP online, pomocí které pomáháme prodávajícím rychle a výhodně najít kupce, a to především z řad našich klientů.

 

Je to jednoduché – BP online je služba, pomocí které můžete prodat byt. Zaměřuje se pouze na byty na území Prahy a zakládá si na rychlosti a výhodné ceně. Celý proces prodeje s naší pomocí probíhá online, čímž klientům šetříme čas i námahu. Naše odměna za zprostředkování je jen 1,5 % kupní ceny oproti 3–5 % u běžné realitní kanceláře. Zhruba 60 % nemovitostí navíc prodáme do dvou týdnů.

 

Oproti standardním realitním kancelářím má totiž BP online několik výhod. A to zaprvé, že naprostá většina dílčích kroků probíhá online, čímž šetříme čas i prostředky. U makléře z běžné realitky je normální, že tráví den v terénu, domlouvá si schůzky a organizuje prohlídky pro mnoho zájemců. Samotný makléř je tak zpravidla nejdražší část celého prodeje. Naproti tomu BP online využívá moderních technologií, zejména virtuálních prohlídek, které si sami zpracováváme. Zájemce si tak byt může prohlédnout z pohodlí domova a pouze když o něj má vážný zájem, zpřístupní mu ho k prohlídce majitel. Naši makléři tak se zájemci komunikují na dálku, čímž šetříme čas a snižujeme náklady. 

 

Tady ale naše využití online médií nekončí. Pokud zájemce po prohlídce souhlasí s koupí bytu, nastává fáze přípravy a podepisování dokumentů, od rezervace až po kupní smlouvu. Ta také probíhá v maximální možné míře elektronicky, fyzicky se sejdeme pouze u samotného podpisu již odsouhlasené kupní smlouvy. Tím opět šetříme čas našich makléřů a dosahujeme tak vysoké efektivity, která stahuje naši cenu na třetinu až polovinu ceny konkurence. A to může udělat při dnešní ceně bytů pořádný rozdíl. Vezměme si například průměrný pražský byt za 5 milionů. Zatímco u standardní realitky byste za jeho prodej zaplatili třeba 5 % kupní ceny, tedy 250 tisíc korun, s BP online zaplatíte jen 1,5 %, tedy 75 tisíc. 

 

Druhou velkou výhodou naší služby BP online je potom rychlost prodeje. Naši makléři mají k dispozici seznam všech našich klientů, kteří shání byt do svého portfolia. Pokud prodávaný byt vyhodnotíme jako vhodný, ihned ho nabízíme velkému množství potenciálních zájemců. Skrz naši novou službu tak zákazník dostane přístup k cílové skupině, u které je velký potenciál ke koupi. Potom, co našim klientům byt nabídneme, odezva přijde často během několika minut. Není výjimkou, že kupní smlouvu podepisujeme třeba už během jednoho týdne. Žádné zdlouhavé hledání zájemců a postupné snižování nabídkové ceny. Pokud máte vhodný byt, zájemce pro vás najdeme rychle a jednoduše.

 

Pokud však upřednostňujete tradiční přístup jako v realitní kanceláři, jsme schopni prodej zajistit i tímto způsobem – s využitím klasického makléře, který organizuje prohlídky a setkává se se zájemci i fyzicky. V takovém případě si účtujeme 3 % z kupní ceny + DPH. 

 

A co musíte udělat pro to, abyste mohli prodat byt pomocí BP online? Je to velmi prosté. Stačí vložit svoje kontaktní údaje na webu www.bponline.cz a náš makléř vás zkontaktuje, aby zjistil detaily o nemovitosti. Pak už stačí emailem poslat podklady k nemovitosti a sejít se s naším technikem, který zkontroluje reálný stav bytu. Pokud byt splňuje naše požadavky, ihned ho začínáme nabízet široké skupině potenciálních zájemců. Nezbytným krokem je pak ještě zpřístupnit vážným zájemcům byt k prohlídce. Nakonec se prodejce dostaví podepsat kupní smlouvu, fyzicky předá nemovitost a tím je vše vyřízeno.

 

A jak je to s kupní cenou? Přestože důvěřujeme citu našich zkušených makléřů, nikdy nenastavujeme cenu „od oka“. Ke stanovení nabídkové ceny používáme přesné cenové mapy a prodávané nemovitosti vždy porovnáváme s podobnými byty ve stejné lokalitě. Cenu se vždy snažíme nastavit férově, tak, aby odpovídala realitě dnešního nemovitostního trhu. Není ale výjimkou, že se nám u jednoho bytu sejde hned několik zájemců, kteří se pak předhánějí, kdo dá víc. Úhradu kupní ceny zásadně vždy řešíme přes advokátní úschovu, ze které peníze odcházejí až v momentě, kdy je nemovitost přepsána v katastru. 

 

Možná vás po přečtení tohoto článku napadá, že je výhodnější prodat byt na vlastní pěst bez realitní kanceláře, například přes nejrůznější prodejní servery. Ve skutečnosti vás ale prodej bez realitky může nakonec vyjít pěkně draho. Na podobné inzertní weby totiž chodí hledat zejména lidé, kteří touží najít výhodnou nabídku a celkově tak často nejsou ochotní koupit byt za cenu přiměřenou. To často vede ke zdlouhavé inzerci, postupnému snižování ceny pod reálnou hodnotu bytu, ale třeba i ke špatným zkušenostem s nedůvěryhodnými zájemci, kterým věnujete svůj čas, aby pak zjistili, že na byt ve skutečnosti nemají peníze.

 

BP online má k dispozici tým profesionálů, kteří se prodeji nemovitostí věnují řadu let, a jsou schopni za vás vyřešit spoustu ošemetných situací. Všechny vážnější zájemce si průběžně prověřujeme, abychom si mohli být jistí, že jsou důvěryhodní. Navíc v naprosté většině případů byty prodáváme našim klientů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme a věříme jim. Většinou se jedná o investory, kteří už ve svém portfoliu nějaký ten byt mají, přistupují k obchodu profesionálně a jsou ochotní byt patřičně ocenit. Oproti inzertním webům tedy nabízíme rychlejší a jednodušší prodej bez komplikací a vyjednávání, navíc zajišťujeme veškerý právní servis a celý administrativní proces.

 

Jedinou naší podmínkou je exkluzivita – pokud byt prodáváte s námi, zavazujete se tím, že ho zároveň nebudete prodávat u jiného zprostředkovatele. Zároveň ale prodávajícím umožňujeme byt nabízet na vlastní pěst. Pokud ho stihne prodat rychleji než my, dostane od nás jako bonus přípravu prodeje a právní servis zdarma. Z praxe ale víme, že jsme opravdu rychlí, a tak k tomu dochází jen ve výjimečných případech.  

 

Pokud vás zaujala možnost prodeje nemovitosti přes službu BP online, navštivte náš web www.bponline.cz a zjistěte víc nebo nás kontaktujte.


 

Máte zájem? Nebojte se a dejte vědět